MENU

«23 30 Una Història Captiva» a la Facultat de Filosofia i Ciències de la Educació

Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

«23 30 Una Història Captiva» a la Facultat de Filosofia i Ciències de la Educació

jueves, 11-mayo-2017. Hora: 10:00 - 12:00

El dia 11 de maig a les 10 am en l‘aula de cristall de la Facultat de filosofia i ciències de l’educació,es projectarà el documental 23 30 UNA HISTÒRIA CAPTIVA, en el qual, després de la seua projecció, ens acompanyarà Gema Siscar, portaveu de la campanya CIEs No de València, per a un posterior col·loqui sobre aquesta problemàtica.

Quan Mourtada Seck va ser tancat en el CIE de Aluche, va perdre, entre molts altres, el seu dret a la pròpia identitat. Va passar a ser un nombre, igual que Samuel i la resta dels allí interns. Peggy, el marit del qual va ser expulsat 8 dies abans del naixement de la seua filla i més tard colpejat i maltractat pels agents que li acompanyaven en el vol de tornada al seu país, va vore el seu projecte de vida truncat en el moment en què el seu marit va ser arrestat.

Les seues històries, al costat del testimoni d’algunes de les persones més directament involucrades en el dia a dia dels CIE com advocats/as, juristes, portaveus institucionals, polítics/as, jutges de control i policies, teixeixen el fil narratiu d’un documental que trau a la llum les qüestions més rellevants i polèmiques entorn de la lluita contra la immigració irregular que té, en els Centres d’Internament d’Estrangers/as, una de les seues principals eines.


El día 11 de mayo a las 10am en el aula de cristal de la Facultad de filosofía y ciencias de la educación, dentro de las jornadas «dels marges al reconeixement», se proyectará el documental 23 30 UNA HISTORIA CAUTIVA, en el que, tras su proyección, nos acompañará Gema Siscar, portavoz de la campaña CIEs No de Valencia, para un posterior coloquio sobre esta problemática.

Cuando Mourtada Seck fue encerrado en el CIE de Aluche, perdió, entre otros muchos, su derecho a la propia identidad. Pasó a ser un número, igual que Samuel y el resto de los allí internos. Peggy, cuyo marido fue expulsado 8 días antes del nacimiento de su hija y más tarde golpeado y maltratado por los agentes que le acompañaban en el vuelo de vuelta a su país, vió su proyecto de vida truncado en el momento en que su marido fue arrestado.

Sus historias, junto al testimonido de algunas de las personas más directamente involucradas en el día a día de los CIE como abogados/as, juristas, portavoces institucionales, políticos/as, jueces de control y policías, tejen el hilo narrativo de un documental que saca a la luz las cuestiones más relevantes y polémicas en torno a la lucha contra la inmigración irregular que tiene, en los Centros de Internamiento de Extranjeros/as, una de sus principales herramientas.

Detalles

Fecha:
jueves, 11-mayo-2017
Hora:
10:00 - 12:00