- Este evento ha pasado.
Fotografía y migración. Cambiando el enfoque
jueves, 11-marzo-2021. Hora: 19:00
En aquesta trobada de «La Cultura, tu Refugio» abordarem la fotografia com un llenguatge universal, que permet a les persones contar la seua pròpia història i originar noves narratives.
Per a això, comptarem amb tres dones fotògrafes: Estela de Castro, Severine Sajous i Samar Hammadeh, els qui utilitzen la cambra com a eina de transformació i denúncia. Ens centrarem en diversos dels seus projectes en els quals són les persones migrants i refugiades les que conten les seues històries a través de la fotografia. Tallers participatius en camps de refugiats, noves narratives sobre la migració en forma de selfie o la reconstrucció d’una història de refugi a través de la fotografia.
Aquesta trobada serà el pròxim 11 de març a les 19:00h a través de ZOOM.
Sobre les participants:
Estela de Castro. Fotògrafa i docent especialitzada en fotografia de retrat. Per a ella, la fotografia és el major arma que té per a denunciar, per a comptar, per a expressar-se i, en definitiva, per a viure. Ens parlarà del projecte PHES: tallers que va impartir en camps de refugiats on va repartir cambres d’un sol ús perquè les persones migrants i refugiades contaren el que estaven vivint des de la seua perspectiva.
Severine Sajous. Artista visual francesa. Considera la fotografia com una eina de compromís, que propícia a la presa de consciència i al pensament crític. Ens presentarà el seu documental #Boza, una pel·lícula que va dirigir al costat d’Anna Surinyach, i que mostra a les persones en moviment com elles es veuen, com elles es mostren a familiars i amics. Un selfie en primera persona del plural sobre les migracions.
Samar Hammadeh. Fotògrafa amateur i filòloga anglesa. Refugiada siriana, actualment treballa en CEAR País Valencià com a Tècnica d’Integració Social. Ens presentarà: «Postals d’Alep”, un conjunt de fotografies de llocs especials per a ella abans i després de la guerra.
Carmen Álvarez. Companya de comunicació en CEAR.
En la primera part de la trobada, totes elles ens parlaran del seu projecte personal en el qual han treballat sobre migració i refugi i en la segona part dialogaran i reflexionaran sobre el poder de la fotografia per a contar històries i en sobre noves narratives sobre migracions.
En finalitzar el col·loqui, durant els últims 10 minuts, hi haurà un espai perquè el públic puga realitzar les preguntes que considere als ponents a través del xat.
Uneix-te aquí i compartex aquesta iniciativa solidària!