MENU

App «València Refugi» es renova amb un mapa de la ciutat i cinc idiomes

  • L’objectiu de l’aplicació és facilitar el procés d’integració i inclusió de les persones refugiades

En esta segona edició del projecte “La nostra ciutat, el teu refugi” s’ha renovat l’aplicació per a telèfons mòbils “València Refugi”, amb la integració d’un mapa de la ciutat on es poden localitzar recursos tant jurídics i administratius com socials que poden necessitar les persones refugiades. Una aplicació, que estarà també en cinc idiomes, i que s’ha presentat en un lloc molt simbòlic, el refugi de l’Ajuntament de València.

 

“Quan estem parlant de refugi, estem parlant de totes les persones que han sofert i que han fugit de guerres; i nosaltres sabem perfectament per la nostra història el que ens ha passat i ens semblava molt simbòlic fer la presentació en este espai”, ha explicat la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas, que com ha indicat no només va dirigida a persones refugiades sinó també a persones migrants, ja que són servicis necessaris per al seu procés d’integració, i també a associacions i a la ciutadania, per tal d’implicar-se en esta problemàtica.

 

 

L’aplicació, que es va posar en marxa l’any passat, és de descàrrega gratuïta i està integrada en l’aplicació de l’Ajuntament de València. L’objectiu de l’aplicació és facilitar el procés d’integració i inclusió de les persones refugiades que estan i que arriben a la ciutat. Els cinc idiomes de l’actualització ajuden en la comunicació i l’enteniment; mentre que el mapa de la ciutat proporciona informació sobre associacions d’asil i d’estrangeria, oficines d’asil i d’estrangeria, oficines de l’Ajuntament i centres de servici municipal, entre altres.

 

A més, s’inclou informació del projecte “La nostra ciutat, el teu refugi” i de les fases d’acollida, així com altres aplicacions de l’Ajuntament d’interés públic. També compta amb accés directe tant a la web com a les xarxes socials on es publiquen totes les activitats i notícies relacionades amb el projecte.

 

 

“El govern estatal es va comprometre a portar a 17.000 persones refugiades, però fa dos setmanes s’ha complit el termini i només ha portat a 2.000. Des de l’Ajuntament i des de les entitats, hem denunciat i hem mostrat la nostra repulsa a eixe no compliment de l’acord estatal. Les ciutats refugi, com la nostra, continuem rebent a persones i volem acollir-les en condicions dignes i l’administració central ens ha deixat a soles”, ha expressat Fábregas. Per la seua part, Jaume Durà, coordinador de CEAR-PV, ha expressat que “no volem refugiats de primera i de segona categoria”.

 

“La nostra ciutat, el teu refugi” és un projecte pioner, que es va encetar fa dos anys per l’Ajuntament, dirigit a donar suport a la integració de les persones refugiades en València. Este projecte està desenvolupat per CEAR-PV, Accem i Creu Roja, amb el finançament de l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració. La renovació de l’aplicació ha estat realitzada per WISPTECH, una startup tecnològica valenciana amb prèvia experiència al sector social.

 

Alba Soler

VIEW ALL POSTS