La Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) a València realitza una trobada emotiva amb els seus socis i sòcies, donants i voluntàries.
Dimecres passat, la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) a València va organitzar una trobada emotiva que va reunir 20 dels seus col·laboradors/as. La jornada va començar a les 16.30 a l’Ajuntament de València, donant inici a una ruta guiada pel centre de la ciutat que va buscar fer un paralelisme entre l’exili d’ahir i de hui de les persones refugiades.
La «Memòria democràtica i persones refugiades valencianes» va ser dirigida pel professor Jorge Ramos, especialista en Memòria Democràtica i estudis sobre Palestina de la Universitat de València. Durant el recorregut, els i les assistents van visitar punts clau que van permetre entendre la història d’aquelles persones que, durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, es van veure obligades a fugir de les seues llars. Aquest viatge per la memòria també va servir per a connectar amb la realitat actual de les persones refugiades que busquen una segona oportunitat a la nostra ciutat.
L’esdeveniment va culminar en el Centre Social i Cultural Ca Revolta, on es va dur a terme una dinàmica interactiva que va permetre a les persones col·laboradors expressar les seues inquietuds i enfortir el seu vincle i compromís amb l’organització i les persones refugiades. A més, les persones col·laboradores van gaudir d’una espai gastronòmic per la iniciativa local La Brioxeria, destacant el compromís de la societat valenciana amb l’acollida i la inclusió de les persones refugiades.
Aquesta trobada va reforçar la solidaritat i el treball en xarxa de la ciutat de València, essencial per a avançar en la construcció d’una societat més inclusiva, diversa i justa.
Per a més informació sobre com col·laborar o participar en futurs esdeveniments, per favor contacte amb CEAR València.