El 5 de desembre, CEAR inaugura l’exposició ‘En Tierra de Nadie’ en el Centre Cultural la Beneficiència. L’exposició es podrà visitar de forma gratuïta del 5 al 23 de desembre en el Centre Cultural la Beneficiència.
Una tanca metàl·lica impedeix circular lliurement per la sala. Es tracta d’un dels elements centrals de ‘En Tierra de Nadie’. Una instal·lació interactiva transporta al visitant a un lloc en el qual la violència i la impunitat estan per sobre dels drets i les vides de les persones: les fronteres.
CEAR, a través de el ‘Observatorio del Derecho de Asilo, las Migraciones Forzadas y las Fronteras» finançat per la Agencia Extremeña de Cooperación Internacional (AEXCID), ha realitzat missions d’observació en les fronteres de Grècia amb Turquia, Itàlia amb el Mediterrani Central, Espanya amb el Marroc i Mèxic amb Guatemala, en les quals ha constatat la greu situació a la qual s’enfronten les persones al llarg dels seus trajectes migratoris i la necessitat de donar una resposta adequada a aqueixa realitat. Aquesta és la realitat que es pretén mostrar amb l’exposició i que podem portar a València gràcies a la col·laboració de la Diputació de València.
Amb aquesta exposició pretenem contribuir a la presa de consciència de la nostra responsabilitat com a societat d’acolliment. Volem recuperar l’atenció de la ciutadania i les institucions, generant un entorn que ens permeta parar a reflexionar i potenciar la solidaritat amb els qui s’han vist obligats a fugir.
– ENTRADA GRATUÏTA –
Hi haurà la possibilitat de concertar visites guiades per a particulars, col·lectius, institucions o centres educatius a través del correu angela.nzambi@cear.es .
El 5 de diciembre, CEAR inaugura la exposición ‘En Tierra de Nadie’ en el Centre Cultural la Beneficiència. La exposición se podrá visitar de forma gratuita del 5 al 23 de diciembre en el Centre Cultural la Beneficiència.
Una valla metálica impide circular libremente por la sala. Se trata de uno de los elementos centrales de ‘En Tierra de Nadie’. Una instalación interactiva transporta al visitante a un lugar en el que la violencia y la impunidad están por encima de los derechos y las vidas de las personas: las fronteras.
CEAR, a través del ‘Observatorio del Derecho de Asilo, las Migraciones Forzadas y las Fronteras’ financiado por la Agencia Extremeña de Cooperación Internacional (AEXCID), ha realizado misiones de observación en las fronteras de Grecia con Turquía, Italia con el Mediterráneo Central, España con Marruecos y México con Guatemala, en las que ha constatado la grave situación a la que se enfrentan las personas a lo largo de sus trayectos migratorios y la necesidad de dar una respuesta adecuada a esa realidad. Esta es la realidad que se pretende mostrar con la exposición y que podemos traer a Valencia gracias a la colaboración de la Diputació de València.
Con esta exposición pretendemos contribuir a la toma de conciencia de nuestra responsabilidad como sociedad de acogida. Queremos recuperar la atención de la ciudadanía y las instituciones, generando un entorno que nos permita parar a reflexionar y potenciar la solidaridad con quienes se han visto obligados a huir.
– ENTRADA GRATUITA –
* Habrá la posibilidad de concertar visitas guiadas para particulares, colectivos, instituciones o centros educativos a través del correo angela.nzambi@cear.es .