-
La Direcció General de Inclusió Social, dins de la Conselleria de Igualtat i polítiques inclusives promou la inclusió laboral de les persones refugiades i migrants en situació de vulnerabilitat.
-
El projecte Ocupa’t, busca treballar amb l’empresa per a la millora de la integració.
El projecte «Ocupa’t: treballant amb l’empresa, treballant per la integració», dut a terme des de CEAR PV, i amb el finançament de la Direcció General de Inclusió Social, dins de la Conselleria de Igualtat i polítiques inclusives, té com a objectiu principal promoure la inclusió sociolaboral de les persones refugiades i migrants en situació de vulnerabilitat a través de processos d’apoderament i de mentoring (individuals i col·lectius) incidint en la diversitat com a valor social al sector empresarial i elaborant una estratègia comuna amb les empreses i altres entitats per assegurar així l’èxit en la integració laboral.
La major part de les persones refugiades i migrants s’enfronten a grans problemes a l’hora d’integrar-se en la nostra societat: el desconeixement de l’idioma, en primer lloc, l’experiència traumàtica d’eixida del seu país, el no reconeixement de la formació i experiència laboral en el país d’origen, l’existència de prejudicis i estereotips derivats de la seua nacionalitat o trets físics, Aquests són, entre uns altres, la majoria dels problemes o dificultats detectades, que es triplequen en el cas de ser dones.
És per tot açò que es van fixar com a objectius específics del projecte:
- Potenciar la empleabilitat, ocupabilitat i l’autonomia de les persones sol·licitants, refugiades i migrants en situació de vulnerabilitat.
- Recolzar a les persones refugiades, sol·licitants d’asil i migrants per a la exigibilitat de drets laborals, enfortint les seues capacitats i recursos en l’empresa.
- Promoure la no discriminació i igualtat d’oportunitats en l’accés i manteniment de l’ocupació, amb especial èmfasi en discriminació per motius racials i ètnics i de gènere.
- Col·laborar en el desenvolupament d’actituds i valors pel que fa a la societat internacional, la interculturalitat, l’acceptació i la valoració positiva de la diversitat i de la diferència, el reconeixement i el respecte mutu en l’empresa.
- Millorar la comunicació i treball amb altres institucions públiques i entitats afins i fomentar el partenariatat i treball en xarxa.
Aquest projecte ha permès una major incorporació al mercat laboral i millora de les condicions laborals del col·lectiu d’atenció a través de la promoció i desenvolupament de la responsabilitat social empresarial, integrant l’enfocament de gènere, drets humans i diversitat cultural en totes les accions.